Cea mai mare problema in ceea ce priveste aceasta chestiune este gasirea unui motivator destul de puternic. Pentru a va ajuta, am sa expun, pe scurt, cele mai importante elemente motivatoare, adica acele stari ce ne pot motiva.
- Iubirea: este principalul motivator; este cel mai eficient si mai puternic, dar este destul de greu de realizat. Pentru a te putea motiva prin aceasta "traire" trebuie ca sa te analizezi foarte bine si sa iti gasesti o "iubita/ul ideala" sau, dar astea in unele cazuri doar, sa te gandesti la iubita/ul tau si sa iti spui ca "faci asta pentru ea". Exista mai multe tipuri de elemente ce te motiveaza, in aceasta sectiune, am sa dau cateva exemple:
-iubirea ne/ impartasita
-dorinta; devotamentul; mila (tot forme de iubire, dar mai slabe)
- Frica: este cel mai intalnit; este prezent intr-o mica masura in fiecare dintre motivatoare. Spre exemplu: frica de a nu reusi/ fii iubit/ a dezamagii etc. O caracteristica a fricii este ca, dupa atingerea unui standard, poate sa dispara, asa ca nu este foarte benefica.
- Ura: este folosita in sporturi: Fotbal, box, kick-boxing si alte sporturi de contact. Cu ajutorul ei, sportivii se concentreaza mai bine si isi pot canaliza toata forta/ energia asupra obiectului sportului (minge; adversar). Unii o pot numii si furie.
- Propria persoana (auto-motivatia) este destul de raspandita si este pe termen lung (singura ce poate dura la nesfarsit). Ea sta la bazele tuturor tipurilor de motivatie, deoarece este in firea omului sa fie un pic egoist. Ea se bazeaza pe ideea ca "faci TOT ce faci pentru TINE"
- Banii - motivatorul modern. Folosit in toate activitatile, dar unul din cel mai slab motivator. Exceptie se face atunci cand premiul este substantial, sau in cazul persoanelor avare sau lipsite de bunuri materiale (deci, de scrupule).
- Alte motivatoare: patriotismul, ideile preconcepute, religia si altele - toate acestea pot motiva.
Just do your job as good as you can. O zi buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu