luni, 9 mai 2011

Visul, ce este visul ?

         Eu cred ca visul este transpunerea la nivelul subconstientului a actiunilor noastre. Tot ce am facut in timpul zilei, absolut tot, se rasfrange asupra constiinei noastre, in mod involuntar si foarte putin controlabil, aspura noastra. Visul este riposta sau acceptarea actiunilor noastre. Astfel un cosmar poate insemna ca subconstientul a inregistrat un semnal ce contravine ordinii normale a actiunilor noastre, pe cand un "vis frumos" poate sa ne arate ca tot ceea ce am facut in acea zii a fost acceptat de subconstient.
 
Aici apar cateva definitii din DEX :


VIS, visuri, s. n. 1. Faptul de a visa; înlănțuire de imagini, de fenomene psihice și de idei care apar în conștiința omului în timpul somnului. 2. Reverie, meditație, visare. 3. Fig. Iluzie deșartă; gând, idee, aspirație irealizabilă. ♦ Dorință arzătoare. [Pl. și: vise] – Lat. visum.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de ana_zecheru | Greșeală de tipar | Permalink
 
VIS visuri n. 1) Succesiune de fenomene psihice (imagini, reprezentări, idei) care se manifestă involuntar în timpul somnului (păstrându-se uneori și după trezire). Vis frumos. Vis rău. 2) Stare a celui cuprins de gânduri și de amintiri plăcute; visare. 3) fig. Idee fantastică, irealizabilă. 4) fig. Dorință puternică; aspirație; năzuință. [Pl. și vise] /<lat. visum
Sursa: NODEX | Adăugată de siveco | Greșeală de tipar | Permalink

// sfarsit - definitii din DEX.

Exista foarte putine persoane care sa nu fii visat de loc, de obicei cei ce nu viseaza de loc sufera de anumite boli. Pentru a afla ce anume a visat un om in timpul somnului, nu avem pana in prezent decat un singur mijloc de informare : relatarea persoanei in cauza. Nici hipnoza nu reuseste sa deschida "usa" prin care se ajunge la vis.

Somnul are mai multe etape: la inceput intram in starea de somnolenta, in care nu suntem complet adormiti. Dupa un timp, nesemnificativ, intram intr-o asa-numita stare ALFA, stare in care nu exista practic granite intre realitate si vis, o stare in care acestea doua se intrepatrund si se afla, in mintea noastra, in proportii egale. Aceasta stare este ideala pentru telepatie, hipnoza si alte procedee caracteristice. Dupa aceasta stare alfa, adormim complet. Se spune ca primele 2-4 ore de somn sunt cele ale "somnului profund", dar nu e adevarat. Creierul are nevoie de aprox. 1 ora ca sa se adapteze somnului. Astfel cele 2-3 ore de somn ce urmeaza dupa prima ora, sunt cele profunde. In aceste 2-3 ore noi visam, restul somnului este "negru". Doar in cazul in care ne trezim si adormim din nou putem visa din nou. In lumea visului, timpul merge mult mai alert decat in viata normala, si asta datorita capacitatii extraordinare a creierului de a procesa informatii cu o viteza foarte mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu